Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 4 людини

Тиждень дитячої та юнацької книги

Дата: 2 квітня 2019 о 03:09, Оновлено 10 березня 2020 о 15:38
91 перегляд

Весна принесла до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.

Тиждень у Грушовецькому НВК проходив під назвою «Читаю  я , читають всі навколо мене» з 18.03 по 22.03. 2019 р.

Метою заходів, що проходили під час тижня було заохочення дітей до читання,створення умов для розвитку та реалізації творчих і особистісних здібностей дитини,популяризація серед дітей дитячої та юнацької книги,виховання бережливого ставлення до книги.

Відкриття і повідомлення про план проведення тижня відбулося на загальношкільній лінійці першого дня, що носив назву «Інформаційний». Цього ж дня було оголошено про день відкритих дверей у бібліотеці «Бібліотека-скарбниця знань і джерело натхнення». В читальному залі бібліотеки були представлені виставки: «Для тебе, дитинко, книжкові новинки», «Улюблені книги малюків», «Книги-ювіляри 2019р.» та інші.

Під час проведення інформаційно-пізнавального довкілля «Про те,як створювалася книга» учні початкових класів отримали цікаву інформацію про те, який шлях проходить книга , щоб перетворитися з дерева на папір, скільки людей задіяно у цьому процесі. Учні повторили правила користування книгою та правила поведінки в бібліотеці.

Другий день - «День книголюба» розпочався з благодійної акції  «Подаруй  бібліотеці книгу», яка об’єднала небайдужих. Діти подарували шкільній бібліотеці свої вже прочитані книги. Учні першого класу подорожували країною Читалією. Вони відгадували загадки про книгу, зустрілися з улюбленими казковими героями,  взяли участь у бібліовікторині «З якої казки??, а учнів 5-6кл. бібліотекар запросила до літературної подорожі  «Знання та таємниці на книжкових полицях». Діти вчилися користуватися довідковою літературою та самостійно знаходити інформацію.

Традиційними стали зустрічі у шкільній бібліотеці з майбутніми школярами. 20 березня відвідувачами бібліотеки стали вихованці ЗДО. Діти розповідали про улюблених казкових героїв,вправно знаходили відмінності на картинках, розгадували загадки, переглянули мультфільм.

Неабиякий інтерес викликала виставка малюнків «Казковий вернісаж», яку підготували учні початкових класів. Тут можна було побачити  як казкових так і мультиплікаційних улюблених героїв. Дитячі малюнки вражали своєю оригінальністю та неповторністю. Свою творчість і швидкість малювання продемонстрували учні 3-4 класів під час літературної забавлянки  «Розмалюю я героя», а учні 5-9 класів змагалися у конкурсі на кращий плакат, стінгазету про книгу. Адже третій день тижня носив назву «Творчий».

20 березня у шкільній бібліотеці проходив конкурс на кращого знавця прислів?’їв та приказок про книгу, в якому брали участь учні 2-4 класів. Діти активно підготувалися до конкурсу,вони зачитували народні прислів’я та приказки про книгу, дізналися , що книга є одним з найцінніших надбань людства,яке потрібно берегти та передавати наступним поколінням.

Четвертий день-«інтелектуальний». Учні 1-9 класів мали змогу переглянути виставку довідкової літератури «Енциклопедії – книги, які знають усе».

У літературний круїз «До казки на гостини» вирушили учні 2 класу. Вони мандрували по цікавих книжкових стежках, відгадували героїв книг, складали пазли, розв’язували «казкові» загадки-завдання, а учні 5-9 класів продемонстрували свої знання про великого Кобзаря, відповідаючи на запитання вікторини «Завітаємо у гості до улюбленого Кобзаря».

Свою кмітливість та знання про книгу показали учасники уже традиційної гри-подорожі «Кращий читач року 2019», яка завершила тиждень книги.

Протягом тижня працювала «книжкова» лікарня. Було надано невідкладну допомогу тим книгам, які її потребували.

Найактивніші учасники тижня,переможці різних заходів були відзначені на підсумковій загальношкільній лінійці та нагороджені призами.

Тиждень дитячої книги приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці-активних  користувачів!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.